Interne geneeskunde

Interne geneeskunde is een veelzijdig vakgebied dat zich richt op de diagnose en behandeling van aandoeningen van de inwendige organen van uw huisdier. Dit omvat diverse subspecialiteiten, waaronder cardiologie, endocrinologie, hematologie, infectieziekten, intensive care, geriatrie, gastro-enterologie (maag-darm-leveraandoeningen), nefrologie, oncologie, pulmonologie en reumatologie.

Het stellen van een diagnose in het domein van de interne geneeskunde vereist vaak een zorgvuldig en uitgebreid proces. Het verhaal van de eigenaar (anamnese) is van onschatbare waarde, aangezien onze patiënten niet in staat zijn om zelf aan te geven waar het probleem zich bevindt. Het lichamelijk onderzoek van uw huisdier kan eveneens waardevolle informatie verschaffen. Op basis van deze gegevens stelt de dierenarts een differentiële diagnose op, wat een lijst is met mogelijke diagnoses die overeenkomen met een specifieke combinatie van symptomen. Vaak zijn aanvullende onderzoeken nodig om de onderliggende oorzaak van de symptomen te achterhalen. Bloedonderzoek, pathologisch en cytologisch onderzoek, radiologisch onderzoek en echografie zijn belangrijke hulpmiddelen die ons helpen bij het stellen van een juiste diagnose. Deze gegevens zijn tevens essentieel om de behandelingsresultaten gedurende het proces te monitoren.

In de behandeling van ziekten kan de dierenarts medicatie voorschrijven en leefstijlveranderingen aanbevelen om de gezondheid van uw huisdier te verbeteren.

Contact en Second Opinion

Heeft u vragen over een internistisch probleem of aandoening bij uw huisdier? Neem dan gerust contact op met Merels Dierenkliniek. Wij staan klaar om u te adviseren en te ondersteunen. Bovendien bieden wij de mogelijkheid van een Second Opinion, waarbij we een deskundige beoordeling kunnen geven van de gezondheid van uw huisdier. Uw huisdier verdient de beste zorg, en wij zijn hier om ervoor te zorgen dat ze die krijgen.

Laatste nieuws

20 december 2023
kerst en oud en nieuw praktijk gesloten
Met kerst en oud en nieuwe is de praktijk gesloten
11 november 2023
🐾 Even Voorstellen: Gwen, Onze Enthousiaste Stagiaire! 🐾
Gwen zal vanaf 13 november 2023 tot en met 16 februari 2024 deel uitmaken van ons team als stagiaire paraveterinair.
22 december 2022
Winnaar Review Awards 2022
In december 2022 is Merels Dierenkliniek winnaar geworden van de review award.