Interne geneeskunde

Interne geneeskunde omvat de diagnostiek en behandelingen van aandoeningen van de inwendige organen. Interne geneeskunde is zelf een verzamelnaam voor verschillende vakgebieden zoals o.a. cardiologie, endocrinologie, hematoligie, infectieziekten, intensive care, geriatrie, gastro-enterologie (maag-darm-leverziekten), nefrologie, oncologie, pulmonologie, reumatologie.

Het stellen van een diagnose bij klachten op gebied van de interne geneeskunde is vaak een ingewikkeld en doordacht proces. Hierbij vormt het verhaal van de eigenaar (anamnese) belangrijke aanknopingpunten, vooral omdat onze patiënt niet zelf kan aangeven waar het probleem zit. Ook het lichamelijk onderzoek kan veel informatie geven. De dierenarts stelt met deze gegevens een differentiële diagnose op, dit is een lijst met diagnosen die passen bij een bepaalde combinatie van symptomen. Vaak zijn aanvullende onderzoeken nodig om achter de oorzaak van de symptomen van de patiënt te komen. Belangrijke hulpmiddelen om een diagnose te kunnen stellen zijn bloedonderzoek, pathologisch en cytologisch onderzoek, radiologisch onderzoek, echografie. Ook zijn deze gegevens belangrijk om eventueel later in het proces de behandelingsresultaten te monitoren.

In de behandeling van ziekten kan de dierenarts medicatie voorschrijven of leefstijlveranderingen adviseren.

Contact en Second Opinion

Heeft u vragen over een internistisch probleem of aandoening van uw huisdier neem dan contact op met Merels Dierenkliniek. U kunt ook bij Merels dierenkliniek terecht voor een Second Opinion.

Laatste nieuws

26 mei 2021
Nieuwe maatregelen Covid-19
De algemene regels van de overheid met betrekking tot Corona worden strikt nageleefd. Bij gezondheidsklachten zoals verkoudheid, hoesten, koorts of wanneer er bij directe familieleden Corona besmettingsverschijnselen zijn, willen we u vragen niet naar de praktijk te komen en uw afspraak te verzetten...
27 juni 2022
1 t/m 16 augustus sluit de praktijk al om 17.00 uur
Omdat een groot deel van het personeel op vakantie is, zijn we helaas genoodzaakt om van 1 t/m 16 augustus eerder de zaak te sluiten.
04 juli 2017
Online afspraken maken
Vanaf heden is het maken van een afspraak online mogelijk. ....