Gedragsbegeleiding kattengedrag

Wanneer er geen medische oorzaak is voor de klachten van uw kat, kan het gedrag van uw kat de bron van zorg zijn. Gedragsproblemen bij katten zijn relatief vaak voorkomend en kunnen variëren van ongewenst gedrag als gevolg van verkeerde opvoeding, onbegrip van de kattentaal door de eigenaar, tot gedrag dat is ontstaan door vorige eigenaren.

Merels Dierenkliniek heeft het voorrecht om een eigen gedragsdeskundige in dienst te hebben, die gespecialiseerd is in het begrijpen en aanpakken van gedragsproblemen bij katten.

Onze Aanpak

Als u zich zorgen maakt over het gedrag van uw kat, kunt u contact opnemen met onze praktijk. Onze gedragsdeskundige zal u via telefonisch contact al een reeks vragen stellen om een eerste beeld te krijgen van de situatie. Maar in veel gevallen raden wij aan om een huisbezoek te plannen. In uw eigen vertrouwde omgeving kan onze gedragsdeskundige het gedrag van uw kat nauwlettend observeren, evenals de interactie tussen uw kat en de omgeving, en uw eigen reactie op het gedrag van de kat.

Gedragsproblemen bij katten variëren sterk in complexiteit en ernst. Sommige problemen kunnen relatief eenvoudig worden opgelost, terwijl andere een langer traject van gedragsbegeleiding vereisen. Indien nodig kan onze gedragsdeskundige ook de mogelijkheid van aanvullende medicatie overwegen om uw kat te helpen.

Bij Merels Dierenkliniek begrijpen we dat elk geval uniek is, en we zijn vastbesloten om u te ondersteunen bij het begrijpen en aanpakken van de gedragsproblemen van uw kat. Onze deskundige staat klaar om samen met u aan een oplossing te werken en uw kat het beste mogelijke welzijn te bieden. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en om een afspraak te plannen. Uw kat verdient de beste zorg en begeleiding.

Laatste nieuws

20 december 2023
kerst en oud en nieuw praktijk gesloten
Met kerst en oud en nieuwe is de praktijk gesloten
11 november 2023
🐾 Even Voorstellen: Gwen, Onze Enthousiaste Stagiaire! 🐾
Gwen zal vanaf 13 november 2023 tot en met 16 februari 2024 deel uitmaken van ons team als stagiaire paraveterinair.
22 december 2022
Winnaar Review Awards 2022
In december 2022 is Merels Dierenkliniek winnaar geworden van de review award.