Spoed

Voor spoedgevallen kunt u bellen naar Spoedkliniek Amsterdam, dit is een onderdeel van Medisch Centrum voor Dieren te Amsterdam  (MCD).

020-7400600

Adres: Isolatorweg 45, 1014 AS  Amsterdam

-route naar MCD


Om ook buiten onze openingsuren garant te kunnen staan voor topkwaliteit diergeneeskunde zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met de Spoedkliniek voor Dieren in Amsterdam, onderdeel van het Medisch Centrum voor Dieren.

Voordeel:
- De Spoedkliniek is een dierenkliniek, die geopend is tijdens avond-, nacht- en weekenduren en de feestdagen. De dierenartsen die er werken zijn zeer ervaren in het verlenen van spoedeisende hulp. Ze hebben beschikking over vele faciliteiten, zoals bloed- en urineanalyse-, röntgen- en ECG-apparatuur, die direct ingezet kunnen worden wanneer uw huisdier een (ernstig) probleem heeft. Indien nodig kunnen ook operaties plaatsvinden.
- De Spoedkliniek heeft ALTIJD minimaal één dierenarts èn een assistente aan het werk. U hoeft zich dus nooit bezwaard te voelen dat u misschien iemand wakker moet bellen. Zij staan ALTIJD voor u klaar!
- De spoedkliniek heeft een opname-afdeling waar dieren 24 uur per dag, 7 dagen per week (intensief) verzorgd en verpleegd worden. Er is een couveuse (zuurstoftherapie) aanwezig waar zeer benauwde dieren in opgenomen kunnen worden.
- De Spoedkliniek is een onderdeel van het Medisch Centrum voor Dieren (spoed- en specialistenkliniek) en onderhoudt zeer nauwe banden met de diverse diergeneeskundige specialisten, die overdag gehuisvest zijn in hetzelfde pand. Deze specialisten vormen een back-up wanneer een patiënt een specialistisch probleem blijkt te hebben.
- In Nederland is de dienstverlening van de Spoedkliniek uniek. In het buitenland bestaat dit fenomeen al langer in de vorm van “emergency clinics”
- U rijdt voor spoedgevallen altijd naar dezelfde praktijk, en hoeft niet elke keer te zoeken naar een dierenarts in omgeving.

Nadeel:
- U moet naar Amsterdam rijden als u spoedeisende hulp nodig heeft.

Al deze punten hebben ons doen besluiten om de spoedhulp buiten onze openingsuren over te dragen aan de Spoedkliniek. Het bekent een grote sprong voorwaarts in de continue 24-uurs topkwalitatieve diergeneeskundige hulp. Op deze manier kunt u ook buiten onze openingsuren rekenen op hoogstaande spoedeisende hulp voor uw huisdier zoals u bij ons gewend bent.

Uiteraard zal de Spoedkliniek voor Dieren in Amsterdam ons op de hoogte stellen wanneer uw dier hen bezocht heeft, zodat wij ook de meest recente medische gegevens hebben.

E.e.a. betekent dat u, wanneer uw dier een probleem heeft dat niet kan wachten tot onze openingstijden, naar Amsterdam moet afreizen. Echter, u kunt daar met 20-30 minuten zijn en wij zijn ervan overtuigd dat de hoge kwaliteit van diergeneeskundige hulp opweegt tegen de reistijd.


Meer informatie over de Spoedkliniek vindt u op www.mcvoordieren.nl
Adres: Isolatorweg 45, 1014 AS  Amsterdam
Tel: 020-7400600

BEWEGWIJZERING NAAR DE SPOEDKLINIEK
Let op: de bewegwijzering naar de Spoedkliniek is aangegeven met
een bord op de Transformatorweg en met een groot bord op hun dak:
met hun logo  

        en de naam van het Medisch Centrum voor Dieren.

Laatste nieuws

20 december 2023
kerst en oud en nieuw praktijk gesloten
Met kerst en oud en nieuwe is de praktijk gesloten
11 november 2023
🐾 Even Voorstellen: Gwen, Onze Enthousiaste Stagiaire! 🐾
Gwen zal vanaf 13 november 2023 tot en met 16 februari 2024 deel uitmaken van ons team als stagiaire paraveterinair.
22 december 2022
Winnaar Review Awards 2022
In december 2022 is Merels Dierenkliniek winnaar geworden van de review award.