Digitale röntgen

Met behulp van onze digitale röntgenapparaten kunnen wij snel en veilig aandoening aan botten, gewrichten en het gebit diagnosticeren. Ook levert het röntgenapparaat een belangrijke bijdrage bij het opsporen van problemen van het hart, longen, (buik)organen en de schedel.

Röntgenfoto’s laten maken in de kliniek

Omdat bij ons röntgenfoto’s digitaal gemaakt worden kunt u vaak wachten op de uitslag. Als er veel foto's gemaakt moeten worden, is het soms prettiger om de patiënt even achter te laten. Bij voorkeur maken wij röntgenfoto's bij een patiënt die niet onder narcose is. Als dit echter veel stress oplevert voor de patiënt, of de positionering van de patiënt erg pijnlijk is, dan kiezen wij er soms voor om een patiënt onder narcose te brengen. We kiezen dan voor een narcose die het minst belastend is voor de patiënt.

Röntgenfoto’s van het gebit

Voor het maken van röntgenfoto's van het gebit beschikken wij over een speciaal röntgenapparaat. Dit is vergelijkbaar met het röntgenapparaat dat uw tandarts heeft. Hiermee kunnen wij van de tanden en kiezen röntgenfoto's maken. Op deze manier kunnen wij goed onderzoeken in welke conditie het gebit van uw huisdier is. Wij kunnen bij de tandarts onze mond even open doen, op een plaatje bijten en stil zitten om een foto te maken. Dit gaat bij onze patiënten niet lukken. Hierdoor worden röntgenfoto's van het gebit altijd onder narcose gemaakt.

Laatste nieuws

28-09-2023
Een Frisse Wind in de Praktijk: Maak Kennis met Charlotte, Onze Nieuwe Stagiaire Paraveterinair
We verwelkomen Charlotte, een enthousiaste laatstejaars Paraveterinair student van Yuverta Aalsmeer, als onze nieuwe stagiaire tot 10 november. Ze brengt haar passie voor dierenzorg en leergierige instelling mee naar ons team, waar ze zal werken aan het verfijnen van haar vaardigheden en het assisteren bij de zorg voor verschillende soorten dieren
22 december 2022
Winnaar Review Awards 2022
In december 2022 is Merels Dierenkliniek winnaar geworden van de review award.
17 maart 2023
praktijk sluit om 17.00 uur
Vanaf 1 april sluit de praktijk om 17.00 uur.